Szervírozás

Hőmérséklet

A WLSB bort Sauvignon Blanc társaihoz hasonlóan 8-12 °C-on kínáljuk. Javasolni szokták, hogy a szervírozási hőmérséklet 2 fokkal legyen alacsonyabb, mint a fogyasztási hőmérséklet, hogy amíg a bor levegőzik, a fogyasztója eszik, társalog, addig ne melegedjen fel túlságosan. Szerencsére ezeknél a friss, illatos boroknál nem különösebben fenyeget a felmelegedés veszélye, meglehetőség készségesen itatják magukat.

Kiöntés

Ma a legtöbb bor már csavarzáras, nincs ez másként a Winelovers Selection Sauvignon Blanc borunkkal sem, így egy könnyed csuklómozdulattal ki is bontható. Mivel nem szükséges semmilyen eszköz a kinyitásához (dugóhúzó) tökéletes választás lehet szabadtéri borozáshoz, például piknikezéshez is, ráadásul a visszazárással sem lesznek problémák, ha esetleg maradna még az alján bor. Kiöntés előtt célszerű egy textíliával, ennek hiányában papírszalvétával kissé megtörölgetni a palack száját.

Pohár

Tudtátok, hogy egy jól megválasztott pohár akár 40%-ot is hozzáadhat a bor élvezeti értékéhez? Nem érdemes hazárdírozni! Vékony falú, tiszta és száraz, klasszikus fehérboros pohárba öntjük a Sauvignon Blanc-t. Az ideális fehérboros pohár szakértők szerint tulipán formájú: a kehely először szélesedik, majd eléri legnagyobb keresztmetszetét, ahonnan szűkülni kezd. Ez azért lényeges, mert sokkal könnyebb egy ilyen pohárból kiérezni az illatokat, hiszen azt kifejezetten úgy alakították ki, hogy az orrunkhoz terelje a bor aromatikáját. Amikor kiöntjük Sauvignon Blanc-unkat és hagyjuk érvényesülni, akkor némi szellőztetés után el is kezdi kibontakoztatni izgalmas trópusi gyümölcsös aromavilágát.