Sauvignon Blanc borleírás

A világfajták egyetlen aromatikus fehérbora, a Sauvignon Blanc könnyed testével és élénk savaival hódítja meg a friss borok rajongóit. Aromavilága sikerre teremtette: zöldes, herbális ízvilág, amelyet gyümölcsösség tesz ízletessé. Határozottan ételbarát bor, roppanós savgerince számos fogásnak jól áll.

Nagy utat járt be hazájából, a Loire-völgyéből indulva, Bordeaux-on át, és nemcsak Európa szerte vált ismertté a szőlőfajta, hanem a tengerentúlon, Kaliforniában is előszeretettel készítenek belőle bort már a nyolcvanas évek óta. Chile és Argentina is szívébe zárta a fajtát, Dél-Afrika, Ausztrália és Új-Zéland területei is kiváló terroirt biztosítanak a különleges tételek születésének. Utóbbi vidéken annyira meghatározó, hogy ez a fajta teszi ki a szőlőterületek több, mint felét.

Hazánkban már az 1980-as évek óta kiemelt népszerűségnek örvend. Napjainkban Magyarországon szinte mindegyik borvidéken megtalálható a sauvignon blanc szőlőfajta, legjobban ugyanakkor a magas mésztartalmú talajokon érzi magát, ahol hűvös éghajlaton növekedhet dús töveken. Borvidékeink közül kiemelkedő tételekkel büszkélkedhetnek a Soproni, Neszmélyi és az Etyek-Budai termőterületek.

A Winelovers közösség által kiválasztott Sauvignon Blanc borunk a Haraszthy Pincészet tartályaiból került ezekbe az elegáns palackokba. A pincészet az Etyek-Budai borvidék második legnagyobb szereplője, amely kiváló otthont ad ennek a szőlőfajtának. Ez a szőlőfajta ugyanis kiválóan érzi itt magát: laza a talaj, kissé meszes is és hűvös a klíma. Ennek a szőlőnek és Burgundia más meghatározó szőlőfajtáinak helyi tökéletesítését tűzte ki zászlajára a Haraszthy pince. A korszerű és kíméletes feldolgozási eljárásokat részesítik előnyben, mindazonáltal a hagyományok is helyet kapnak a sikerek hátterében. A Winelovers közösség is szereti ezt a frigyet: modernitás és ősi értékek.

A Winelovers Selection Sauvignon Blanc a pincészetre jellemző friss, aromagazdag és lendületes tétel. Nem hiába emlegetik ezt a fajtát a tavasz boraként. Illata tele van gyümölcsösséggel, mely vágott füves, bodzás és citrusos jegyekkel egészül ki. Belekortyolva élénkségét a közepes savérzet és az intenzív, az illatra rímelő aromavilág adja. Enyhe vegetális jegyek egészítik ki a zamatos őszibarackos kompozíciót. Hosszú, gyümölcsös lecsengése mentén bőven ad okot az élvezetekre. - Aki most nyelt egy nagyot, annak itt hagyjuk webshopunk elérhetőségét, erre a tételre linkelve (biztos, ami biztos).

Büszkék vagyunk arra, hogy Winelovers Selection sorozatunk első tagját 150 “winelover” fogyasztó értékelése alapján választottuk ki.

Egészségetekre!